2019-05-03 10:36:34• hírek • Közlemény

Ünnepi felvonulás, hétpróba és gyermekek utcája a XIV. Családi Hétvégén

Képek az elmúlt évek Családi Hétvégéiről
Képek az elmúlt évek Családi Hétvégéiről

A XIV. Családi Hétvége május 17–19. között felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget biztosít a kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt.

A könnyűzenei koncertek és a hagyományőrző foglalkozások mellett 2019-ben kiemelt szerepet kapnak a gyermekeknek szóló játékok, az ügyességet és kreativitást igénybe vevő feladatok, valamint a bábszínházi előadások.

 

Már pénteken, május 17-én kezdetét veszi a mulatság, ekkor jobbára a népi mesterségekkel ismerkedhetnek meg az apróságok. Szombaton délelőtt indul az igazi vígasság, ekkor egyszerre több programlehetőség is várja a fiatalokat. A hagyományokhoz híven, reggel 9 órakor veszi kezdetét a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedője az Ady Endre Társaság szervezésében. Az iskolák részvétele előzetes jelentkezéshez kötött, melyet a következő telefonszámon tehetnek meg: 0770-590-806

 

 

Ezzel párhuzamosan, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) önkéntesei kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel szórakoztatják a kreatív apróságokat és tizenéveseket. A Gyermekutcát a Kossuth-kert bejáratánál, a Zöld Ház mellett járhatják be az alkotókedvűek. Lesz itt többek között origami, makarónifűzés és számos egyéb foglalkozás, tudtuk meg az eseményeket Csák Gyöngyi programfelelőstől.

 

Vasárnap a gyermeknapi programok méltó felvezetése lesz a nagy csinnadrattás, maskarás felvonulás. Az ünneplőket a kaplonyi fúvószenekar, a 10-es iskola díjnyertes mazsorett csoportja és a Brighella Bábszínház gólyalábasai kísérik az Északi Színháztól, a parkot megkerülve a Kossuth-kertig.

 

A felvonulást követően hétpróbára hivatalosak a gyermekek, tudtuk meg Szejke Ottiliától, a Szatmár megyei kisebbségi óvodai- és elemi oktatásért felelős tanfelügyelőtől, aki szintén aktívan részt vállal a gyermekprogramok szervezésében. A bátor jelentkezőknek tartalmas délelőtti élményben lehet részük, hiszen az ügyességük mellett a kreativitásukra és a képzelőerejükre is szükségük lesz a feladatmegoldásban. Az óvónénik és tanítónénik vezette próbákat szenzoriális nevelési, fejlesztési célzattal állították össze a pedagógusok. Az állomásoknál pontok gyűjthetők a kis füzetecskébe, s a betelt füzetet meglepetésre válthatják a szorgalmas csemeték – begyűjtve a jutalmat a hétpróba során tanúsított vitézi kitartásért.

 

 

Vasárnap lesz továbbá az országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Évről évre nő a kisdiákok száma, idén több mint 100 nebulót részesítenek elismerésben. Az iskolásokat a tapsvihar mellett könyvekkel és oklevéllel jutalmazzák.

 

A XIV. Családi Hétvégén többek között bábszínházi- és ismeretterjesztő előadásokra, sport- és kutyás bemutatókra, a Partiumi Mesterségek Utcájába, valamint könnyűzenei koncertekre hivatalosak a szatmáriak.

 

Látogassanak ki Önök is a Kossuth-kertbe május 17–19. között, vegyenek részt a XIV. Családi Hétvégén, a szatmáriak legcsaládiasabb fesztiválján!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: